Mysdag

Idag har vi haft en riktig mys- och latdag. Det har varit jätteskönt. Jag och go´bubben min tog oss en rejäl tupplur mitt på dagen när småknoddarna sov middag - välbehövligt.  
William var lite febrig så han behövde sova han också.

Vi blev bortbjudna till farmor på middag idag - eller egentligen var det väl vi som lite bjöd in oss själva. Vi var nämligen sugna på tonfisklåda och den kan bara hon göra riktigt god.
Tanken var att vi skulle köpa ingredienserna och hon skulle stå för tillagningen - och det gjorde hon så gärna. Det är ganska precis fyra år sedan vi åt tonfisklåda senast. Jag väntade nämligen William då och alla ni som känner mig vet hur dåligt jag mådde. Hur som helst så gjorde vi tonfisklåda här hemma då och jag kan säga att jag inte åt något alls, utan kräktes av bara lukten.. Inte förrän nu har jag känt att det skulle vara gott att äta det igen - och det var det. Riktigt SUPER-DUPER-MUMSIGT! Till efterrätt bjöds det dessutom på glass och kaffe så nu är vi mätta och belåtna!

Nu har barnen somnat och jag och Daniel har faktiskt bestämt oss för att se melodifestivalen ikväll. Vi har egentligen bojkottat hela det konceptet i år, men av någon anledning kände vi idag att vi åtminstone kunde ge det en chans. Vi får väl se hur länge det varar...

Vi har förresten varit och fått lillstumpans brännskada omlagd idag igen. Tyckte faktiskt att det hade blivit mycket bättre sen i torsdags. Här kommer en bild:

8 dagar efter olyckstillfället

En erfarenhet rikare... och tankar på slutet!

Lördag igen. Känns som om livet bara snurrar snabbare och snabbare för varje vecka som går.
Tänk om man skulle veta hur lång tid man hade kvar att leva? Hur skulle det påverka ens tankesätt och vilka andra val skulle man göra? Min Daniel såg ett program häromkvällen som handlade om Nostradamus och hans förmåga att förutspå saker. Enligt honom kommer något stort som påverkar hela mänsklighetens existens att inträffa år 2012.  Tanken på att många av hans tidigare profetior faktiskt har hänt och att dessutom mayaindianderas kalender slutar 2012 känns för mig en aning skrämmande. Jag bara undrar, om du skulle veta att du bara hade tre år kvar att leva, hur skulle det påverka dig?

Jag vet inte själv hur jag skulle reagera, men naturligtvis försöka göra det bästa av livet och försöka få ut så mycket glädje som möjligt för både mig själv och dem som står mig nära. När man tänker efter är det helt galet vad mycket tid och energi man lägger ner på saker som i sammanhanget egentligen inte fyller ett meningsfullt värde. Jag själv har faktiskt påbörjat en process där målet är att lägga mindre tid på just sådana saker och ändå kunna känna att det är okej. Kanke låter enkelt, men för en pedant/perfektionist som mig är det faktiskt en ganska stor omställning... men jag tycker faktiskt själv att jag har kommit en god bit på väg.



Igår gjorde jag något som jag aldrig gjort förut. Det var till och med svårare än vad jag hade trott! Dessutom vet jag ännu inte resultatet av min ansträngning. Håller inne på detaljerna så länge...

Dagens bästa/värsta...

Herregud, vad tiden springer iväg!! Sportlov nästa vecka och sen brukar man bara hinna blinka så är det sommarlov. Kan säga att det är med tungt hjärta som jag tänker på skolavslutningen. Det kommer att kännas hur jobbigt som helst! Älskar varenda unge som går i vår klass - de är helt underbara och kommer att lämna ett stooooort tomrum efter sig. Dessutom vet man ju fortfarande inte hur arbetsorganisationen ser ut till hösten. Jag vill sååååå gärna fortsätta jobba med mina outstanding arbetskompisar. Ni är bäst!!!

Varit och lagt om Emilias sår idag igen. Jag tycker att det forfarande ser väldigt läskigt ut, men enligt expertisen så ser det rent och fint ut. Fick dock mina/våra misstankar bekräftade idag att det nog kan bli ett ärr av det hela i alla fall...
Ska ta kontakt med försäkringsbolaget för att höra vad de har att säga. Man betalar ju dyra pengar för barnförsäkringarna varje månad, så självklart ska man se till att nyttja den om man har rätt till ersättning. 

Dagens bästa/värsta: Idag när vi är inne hos sköterskan som ska lägga om Emilias hand så säger William till henne: Emilia har bandage för pappa slängde in henne i kaminen...!!!!! Alltså vad säger man? Barn är ju bara för "underbara" ibland... Tur att denna sköterska känner oss!

Igår startade barngympagruppen igen. Det var en glad och svettig pojke jag hämtade när det var slut. Det är så härligt att se hur roligt han tycker att det är. Ledarna är jätteduktiga och jag tycker verkligen att det är toppen att dessa barn får chans att bekanta sig lite mer med varandra. Många av dem kommer ju troligtvis att hamna i samma klass så småningom..

Vårt påbörjade lekstugeprojekt (aug 2008)


Jag och mitt lilla sötsnöre på M/Y Borgsjö på nationaldagen!


William och Max i full action. (jun 2008)

Fettisdag!

Ojojoj, vad mycket semla det har varit idag.. Först blev det semla till förmiddagskaffet på jobbet. Snälla, söta A-C hade i vanlig ordning fixat gottigott till kaffet. Jag förstår inte hur den människan hinner med allt! I stort sett VARJE DAG har hon med hembakta kakor till jobbet. Väldigt gott och mysigt, men inte särkilt snällt mot kroppen. Själv är hon dock trådsmal och ser hur vältränad ut som helst. Livet är bra orättvist...
Som tur var så avstod jag semlorna som under lunchrasten stod framdukade i personalrummet. Tyckte att jag var såååå duktig... då ringer min rara pappa och vill bjuda hem oss på lite semla och kaffe i eftermiddag - självklart tackade jag ja och efter dagens besök hos doktorn begav sig hela familjen hem till morfar för lite gott fika. Förutom semlor bjöds det även på kakor, frukt och glass... ni kan förstå vad mätt man var sedan!

Även jag har varit patient på vårdcentralen idag. Det var dags för ett sånt där cellprov igen. Som tur är så har jag inga problem med gynundersökningar, men för den delen är det väl kanske inte det man längtar till förstås. Det gick dock snabbt och smärtfritt och nu är det bara att invänta provsvaret som förhoppningvis visar på att allt är i sin ordning.

Imorgon startar barngympan för William igen. Han har längtat och pratat om detta i flera dagar nu. Barngympan slutar halv sju och klockan sju börjar föräldrarådet på "dagis". Lite stressigt blir det, men det går säkert bra ändå.

Känsliga läsare varnas!

Liten uppdatering om Emilias lilla hand:
4 dagar efter olyckstillfället


Måndag!

Arbetspass måndag slut. Sitter just nu och väntar på att maten ska bli klar - hur lyxigt är inte det? Min Daniel är en hejare på att laga mat och idag ska han visst bjuda på mumsig fläskgryta - det doftar jättegott och min mage kurrar högljutt kan jag säga.

Småskruttarna har varit på "dagis" idag. Glada och piggelina! Det hade gått jättebra med Emilias hand. Hon har verkligen imponerat på mig de senaste dagarna - så duktig när det är dags att lägga om såret. Igår sa sköterskan till och med att det var den tålmodigaste jänta hon hade träffat på. Inte ens när sköterskan drog bort nätet som hade fastnat i såret sa hon något. 
Jag tyckte att det gjorde ont av att bara titta på, men lillgumman sa inte ett pip...

Kan  tala om att jag nu har lyckats rädda alla bilderna på datorn och har de i säkert förvar - JIPPI! Har lovat mig själv nu att alltid säkerhetskopiera alla nya bilder. Bilder är verkligen så värdefulla att ha kvar. Vi har tagit många bilder av småttingarna och filmat dem mycket. Skulle bli så obeskrivligt ledsen om jag skulle förlora dessa minnen... Man får ju aldrig en ny chans att ta om bilderna. Kan bli helt galet sentimental när jag tittar på bebisbilder på mina gofisar och då är de ju ändå egentligen fortfarande små. Hur sentimental kommer man inte att vara om låt oss säga tio, tjugo år..?


Sötast i världen!  Emilia 6 månader (feb 2008)


Mammas go´unge! William 9 månader (juli 2006)


Sötkusinen Max hos farmor/mormor 9 månader (juni 2006)


I väntan på Emilia (aug 2007)

Saturday night...

Denna morgon startade med att datorn började bete sig väldigt underligt och högljutt. Jag blev alldeles gråtfärdig för ett ögonblick då jag trodde att den pajat totalt. Kan nämna att vi har maaaaaaaaaaaaassor av bilder som för tillfället inte går att spara. Teknisk som jag är har jag lyckats tappa bort lite filer på vägen när jag flyttat runt bilderna på datorn. Detta innebär därför att vi måste gå igenom alla drygt 3000 bilder och koppla de filer som saknas. Ett evighetsgöra kan jag säga!! Dessutom krånglade det ytterligare med de drygt 500 bilder som vi i nuläget har kvar att fixa... SUCK! De bilder som jag ännu inte lyckats få till är bilder av William som liten bebis och jag döööööör om de försvinner... Ja, jag vet vad ni tänker allihop och jag kan bara hålla med - självklart ska man se till att spara sina bilder på fler ställen än enbart i datorn! 
Jag har bara mig själv att skylla!

För övrigt har det varit en lugn och skön dag. Morfar har varit här och hälsat på lite. Alltid lika roligt att träffa honom. Dssutom älskar mina bustroll sin morfar väldigt mycket!
På eftermiddagen kom även Linnéa och Max och hälsade på -MYCKET ROLIGT. Det känns som om det är evigheter mellan gångerna vi träffar Max!! Sötungen "våran"! De stannade på middag och även farmor och Simon kom och gjorde oss sällskap. Trevligt, trevligt...

Idag var andra dagen som William varit vaken hela dagen. Vi har tänkt försöka att vänja honom vid att inte sova middag. Måste säga att båda våra barn alltid har varit fantastiska när det gäller att somna själv och sova hela natten.  Aldrig några problem och läggningen är nästan alltid klar på ett par minuter. Kruxet är dock att lille gossen är så väldigt morgonpigg och gärna vaknar väldigt tidigt på morgonen. Vår förhoppning är att om han slutar sova middag kanske han sover lite längre på morgonen istället... Vi får väl se hur det går... Idag var han i allafall jääääättetrött på eftermiddagen och visste inte riktigt var han skulle ta vägen. Allt var bara jättejobbigt. Sedan kom han in i "andra andningen" och då blev livet lite lättare igen..

Nu ska jag smyga ner och göra min älskling sällskap i soffan.. Tror bestämt att han ordnat lite lördagsgott till oss. Ska bara hälla upp lite vin också så är kvällen räddad sedan. Kram!

Stackars min lilla gulljänta!

Är idag hemma och tar hand om mina små sjuklingar.. Vad värre är, är att det har hänt en olycka här hemma! Min lilla sötnos har brännskadat sin hand på luckan till vår kamin. Jag har ALDRIG hört någon skrika så högt och gråta så mycket! Är så glad över att inte Daniel hade hunnit iväg på jobbet ännu. Får själv lätt panik i såna här lägen. Blev i allafall till att skölja handen under vatten länge, innan vi kunde packa iväg oss till vårdcentralen och få det tvättat och omlindat. Läkaren sa till vår stora glädje att det såg betydligt värre ut än vad det var och att hon troligtvis kommer att bli återställd.

Emilia sa inte ett ljud när såret togs omhand. Hon tittade storögt, men verkade på något sätt förstå att man försökte hjälpa henne. Jag blev bara så imponerad! Mammas duktiga tjej!
När vi satt inne hos läkaren sa Daniel att han tyckte att det luktade bränt av hennes hår och vid en närmare kontroll så syntes det att håret också bränts.
Är SÅ OERHÖRT TACKSAM över att hon inte brände sitt ansikte. Vill inte ens tänka på det!

De närmasta dagarna blir det till att skydda lilla handen så gott det går och eventuellt byta omslag. Vi kommer att hålla kontakten med sjukvården under helgen och så blir det återbesök senast måndag.

Nu har lillstumpan fått mer alvedon för både smärta och feber och nu verkar hon sova gott i sin säng... Håller nu mina tummar så hårt jag kan för att allt ska gå bra nu fortsättningsvis...


GRATTIS JULIA!

Idag fyller världens bästa Julia 10 år - stora tjejen!!
Vi längtar efter dig och hoppas att du har haft en riktigt bra födelsedag!
Önskar av hela mitt hjärta att du förstår hur mycket vi älskar dig
Puss på dig, gumman!

Fundersam...

Funderar lite på det här med att lägga ut bilder på bloggen. FÅR man lägga ut bilder på sin familj, vänner och släktingar om de inte har givit sitt samtycke? Tycker själv att det är väldigt roligt att besöka bloggar där det finns många bilder att titta på, men har många gånger funderat över vilka regler och lagar som gäller kring detta. Dessutom har man ju också ett moraliskt ansvar för vilka bilder man visar upp. Hmm, svår fråga..

Nu måste jag avsluta för att ta hand om lillgumman som vaknat och är rejält hostig.
Ska skära upp lite mer lök, det brukar göra susen!


Sjuklingar....

Efter jobbet hämtade jag småttingarna på "dagis" och tog sedan en sväng förbi A. Där blev det lite trevligt fika. Märkte dock på mina barn att de var trötta och kinkiga så det blev bara en snabbvisit. Väl hemma tog jag tempen på dem båda och lillsessan visade sig ha 38,6 grader och William strax över 38 grader. Därmed blir det vab för mig imorgon. Känns lite tråkigt eftersom det är friluftsdag, men sånt är livet som småbarnsmamma... Mina barn är ju självklart viktigast och när de är sjuka så vill man finnas för dem. Jag och Daniel försöker dela på vabbdagarna så rättvist det bara går, men måste erkänna att det ofta känns lite jobbigt att vara på jobbet när man vet att man har ett litet barn hemma som är sjukt. Jag vet att Daniel tar jättebra hand om barnen, men det är ändå svårt att slå ifrån sig den där känslan av att själv vilja vara där och trösta och pyssla om.

Igår var det förresten besöksrekord på min blogg. Beror självklart på att sötaste Linnéa i sin blogg hänvisat till min blogg. Jag bryr mig egentligen inte ett dugg om hur många som läser. Har absolut ingen ambition att fånga så många läsare som möjligt. Jag skriver främst för min egen skull och för att kunna uppdatera min familj och mina vänner vad som händer i mitt/vårt liv. Samtidigt måste jag ju erkänna att man börjar fundera lite över vilka som läser...

Här kommer några bilder..


Lilla Emilia med farmor (april 2008)


William med morfar i båten! (juni 2008)

Omtumlande...

Denna dag har varit MYCKET händelserik. Varken får eller vill gå in på detaljer här, men kan säga som så att jag är heeeeelt slut nu. Tyvärr tror jag att det ändå kommer att bli svårt att sova inatt...

Ny design...

Så har det blivit lite ny design på min blogg då! Några smådetaljer kvar bara, men så gott som färdig. Tackar min lilla systeryster för all hjälp - TACK!!!

Denna dag har varit låååååång. Åkte halv åtta i morse och kom hem strax före sju ikväll. Hann bara pussa lite på älsklingarna mina innan de skulle sova - snyft.. Längtar efter sportlovet nu så att det nästan gör ont. Inte för att jag inte trivs med mitt jobb, utan för att jag vill vara med mina barn. När man tänker efter är det helt galet att någon annan människa ska ta hand om MINA barn hela dagarna. Någon annan får spendera alla dessa timmar med MINA barn. Om jag vore statsminister skulle jag se till att ge ALLA föräldrar möjlighet att vara mer med sina barn. Som det är nu är det ju egentligen endast få förunnat att på ett eller annat sätt kunna avstå arbete för att istället ta hand om sina små.
Nu blev det visst ett litet politiskt inlägg, men det bjuder jag på..

Jag älskar er!

Vill bara tacka min älskade mamma och syster för en trevlig eftermiddag/kväll!
Älskar er mer än ni någonsin kan förstå!


Jag och min söta lillasyster Erica! (juni 2008)


Världen BÄSTA mamma/mormor! (maj 2008)


Söta sommarflickor! (maj 2008)

Lite senare samma dag...

Barnen sussar fortfarande och jag har hunnit med massor.. Känns så lyxigt med egentid...
Min kusin P-O tittade in en snabbis förut. Han är verkligen en av de raraste killar som jag känner. Så oerhört mån om sin familj. Han har dessutom världens sötaste kids och en underbar fru. Tycker så mycket om dem!!

Här kommer några bilder på några andra som jag tycker väldigt mycket om...

Faster Linnéa med min ängel Emilia hemma hos farmor (jan 2009)

William och kusin Max i badet! Sotiga och söta! (maj 2008)


Mammas älsklingar! (okt 2008)

Söndag 15/2

Nu ligger småttingarna och sover middag. Har haft trevligt besök av M på förmiddagen. Hennes gotroll var tyvärr sjuka så hon kom ensam. Hoppas att de kryar på sig snart. Ibland känns det verkligen som alla barn är sjuka jämt! Kan vara svårt att planera roliga sker ihop med nån annan familj eftersom planerna ofta ändras just på grund av att något barn blir sjukt. Blir ju bättre ju äldre de blir, tack och lov!

Blev av med lite kläder som William vuxit ur och fyndade själv lite kläder till Emilia. Helt perfekt att M och jag har barn i samma ålder. Tycker dock att det kan vara så vansinnigt svårt att göra sig av med vissa plagg. Vi brukar spara en del kläder av sentimentala skäl, men man kan ju inte spara allt. Blev dock glatt överraskad när M talade om att vi skulle få igen en tröja som hennes lille son nu blivit för stor för. Har saknat den tröjan mycket och ska bli väldigt roligt att få se den igen. För slanten som blev för kläderna ska vi nu bl.a. inhandla lite nya byxor till William. Han växer så det knakar och det är helt otroligt vad ofta man måste byta ut stora delar av garderoben.

Idag var mommo piggare och därför blir det allahjärtansdag-middag idag istället. Det blir fläskkarré, potatisgratäng och sallad. Till efterrätt blir det  smaskig tårta. Mmm, det kurrar i magen...


Min gudson Lucas, alltid lika go och glad! (dec 2008)

Allahjärtansdag!

Denna morgon startade med lite allahjärtansdagmys. Ledsamt nog jobbar Daniel denna helg, men jag och goknoddarna våra hade i allafall en mysig frukost tillsammans. Levande ljus ska det vara om William får bestämma. Han är en riktig myskille han!! Efter frukost fick William och Emilia varsitt paket, en söt liten nalle och en liten påse med godis. När Daniel en stund senare kom hem fick jag ett jättefint kort och en vacker blomma av honom, TACK ÄLSKLING!
Själv fick han ett kort som jag och barnen knåpat ihop själva och en ask av hans älsklingschoklad.
Jag tycker om allahjärtansdag!!! Önskar min familj och mina vänner en riktigt bra dag idag!!!

När barnen lagt sig för att sova middag, bestämde vi oss också för att ta en liten lur. Var såååååååååå himla skönt att slumra en stund. Synd bara att go´bubben min skulle tillbaka till jobbet sedan...

Planen för idag var att mormor och moster Erica skulle komma över på middag, men mommo mådde inte så bra idag... Hoppas att du kryar på dig snart! Jag och småfisarna har därför bara tagit det lugnt idag. Lekt, busat och nyss myst klart framför en film. Nu är det dags för lite kvällsfika, bad och godnattsaga - sedan ska jag och Daniel dricka lite te och äta bakelse..

                                                                                                         LOVE IS ALL WE NEED!


Sommarlängtan...

Åh, vad jag längtar till sommaren! Låter kanske konstigt att tänka på det nu med tanke på att det är så mycket vinter det bara kan bli - men kanske är det just därför... Är så galet less på alla dessa minusgrader, kalla bilar och de två ton kläder som ska på varje gång man ska ut. Missförstå mig rätt, vintern har absolut sin tjusning med härligt soliga vinterdagar, knastrigt snö under skorna, korvgrillning, kälkåkning och tusen andra saker, MEN jag är verkligen inte vän med kylan. Längtar efter härligt soliga dagar, varma sommarkvällar, bada, fiska, mumsiga grillspett, lek, bus och galej. Sommaren är MIN årstid! Åhhh, om det ändå vore sommar!

Idag har det varit full fart på jobbet igen. Barnen har varit på dagis och jag har jobbat långdag. Älsklingen min såg mycket trött ut när jag kom hem. Lillsessan hade visst inte varit på strålande humör. Tog mig en ordentlig lekstund med gofisarna medan Daniel fixade maten. Därefter blev det godnattsaga och mys innan det var dags för smågrynen att sova. De somnade bums och just nu hör jag hur William till och med snarkar litegrann. Sötungarna! Vad vore livet utan dessa underbara små troll??
SOMMARMINNEN

William svalkar sig i den lilla, lilla poolen! (2008)

Emilia älskar att gunga! (2008)
 

Puss, puss älskling! (2008)

Ännu mera trööööööttis!

Tror att jag somnade i samma sekund som jag la huvudet på kudden igår. Vaknade dock ett par timmar senare av att vår lilla tös var ledsen och hade svårt att sova - ont i magen verkade det som. Natten fortgick och lillskruttan ömsom sov och ömsom grät fram till tretiden då pappa åkte till jobbet och jag och lillhjärtat smög ner så att storebror skulle få sova. Ett par timmar och flera huskurer senare kunde hon bajsa och sen somnade hon och sov nöjt. Förhoppningsvis är allt bra när hon vaknar igen... Så vansinnigt maktlös man känner sig när ens barn är sjukt!
Själv känner man sig mer död än levande idag. Har ju storebror att ta hand om medan lillasyster sussar gott, och han verkar inte ha några planer på att låta sin mamma vila. Har jag lite tur kanske man hinner sova en stund eller i alla fall vila medan de sover middag lite senare, om nu inte Emilia bestämmer sig för att hon har sovit nog då. Vi har alltid varit väldigt noga med rutiner här hemma och barnen är väl inkörda på sina sov- och mattider. Det gör att vardagen fungerar enkelt och barnen mår bra av det, men vid såna här tillfällen då t.ex. dygnsrytmen störs brukar hela dagen bli alldeles tokig. Som tur är brukar det oftast vara lätt att komma in i samma rutiner igen.

Jaja, nog om det. Nu är det väl dags att börja fundera på vad man ska laga till lunch. Var ju inte direkt inställd på en hemmadag idag, men å andra sidan så bör man med små barn egentligen alltid vara beredd på det...

                                                                                 
 Emilia, 1 år och 3 månader, mätt och belåten (nov 2008)



William, 9 månader, plaskar i sin badbalja på stranden (juli 2006)

Tröööööööttis!

Idag har jag varit på utbildning med jobbet - kanonbra! Dessvärre är jag nu så trött, så trött att jag inte vet hur jag ska orka mig igenom de få timmar som är kvar innan kudden ger sitt samtycke till att jag använder den. Känns som att jag skulle kunna sova till på torsdag eller nåt, men imorgon är det bara att pallra sig upp igen, skjutsa barnen till förskolan och sen iväg till jobbet. Jag är dock ENORMT TACKSAM över att jag faktiskt har ett jobb och att jag får jobba med något som jag trivs väldigt bra med och framför allt  - att jag har så underbara arbetskompisar. Vi har verkligen hur kul som helst ihop. Ibland är det helt hysteriskt inne på vårt arbetsrum...

Käkade lunch idag på thai-restaurangen i Ånge.
Grymt god mat och superbilligt - 69 kr för lunchbuffé inklusive dryck.
Där blir det garanterat fler besök för mig.

Mer spännande än så blir det inte en dag som denna.
Ska göra mig en stoooor kopp kaffe nu så att jag orkar med kvällens bestyr.


Så var denna helg snart till ända..

Tid är verkligen ett besynnerligt fenomen... Ju äldre man blir, desto snabbare går den och ledig tid, den bara flyger förbi. Känns som om det alldeles nyss var fredagkväll och nu är det söndagkväll.

Lördagen spenderades i stora staden Sundsvall och Birsta City. Var ett galet vägföre till och från stan. Mittsträngen betod av ca 2 dm snö och vägbanan var inte heller helt bar om man säger så. Dessutom snöade det konstant och periodvis såg man inte många meter framför bilen. Kändes som att man satt på helspänn hela tiden. Tur att man har en duktig bilförare till sambo!!
Väl hemma var det nattinatt för guldklimparna våra (som varit så snälla och duktiga hela dagen fast vi bara varit på en massa tråkiga affärer) och efter att ha plockat undan allt som inhandlats bestämde vi oss för att mysa till det lite med en film. Vi hyrde thrillern "Strangers"  och fastän den stundtals var lite seg så fyllde den helt klart sin funktion. Det var defintivt en "hållahanden-film". Mörkrädd och lättskrämd som jag är, kan jag säga att det var en aning svårt att somna efteråt.

Den här morgonen började med lite mysig helgfrukost (älskar helgfrukostar) och därefter bakade jag och min ständiga hjälpreda William en cheesecake som vi tänkte bjuda våra middagsgäster på senare idag. Snön som vräkt ner hela natten tvingade ut min Daniel att skotta, men som tur var kom min gulliga pappa med sin traktor för att hjälpa till - uppskattas MYCKET!! En stund och två snöblöta karlar senare blev det kaffe, äppelpaj och vaniljsås -mumsigt.
Resten av dagen ägnades åt lite städning, middagsförberedelser och senare trevligt besök av A och hennes två superfina barn. Känns så bra att vi äntligen tagit oss lite kvalitetstid tillsammans, det var ett tag sen sist.

Har suttit och klurat lite på utmaningen jag fick av L, men inte blivit helt klar ännu. Kanske att jag får en stund över imorgon... Nu är det hög tid att plocka fram lite kläder och förbereda allt inför morgondagen innan det är dags att krama kudden.

Underbara fredag!

Fredagkväll är helt klart veckans bästa stund! Fredagsmys och vetskapen om att man har två härligt, lediga dagar framför sig är riktigt nice! Att jag på fredagarna dessutom kan hämta mina sötisar tidigt från dagis och vara med dem lite extra gör ju det hela bara ännu bättre.

Utevistelsen idag uteblev. Istället tog vi en sväng förbi mormor och Erica där vi blev bjudna på en riktigt go´middag. Alltid lika skönt att komma hem till "lilla mamma" (har faktiskt en liten teori om fenomenet med att många vuxna blir lite "bekväma" när de kommer hem till sina föräldrar). Väl hemma igen var det hög tid att natta barnen och sedan har jag och min goa sambo tittat på Let´s dance och avnjutit årets första semla, mums!!

Nu känns det nog som att sängen ropar mitt namn - man är faktiskt riktigt, riktigt trött efter en veckas krävande jobb. Ska bli skönt att få sova lite längre morgon (min tur att få lite sovmorgon).


En helt vanlig torsdag...

...om nu någon dag kan vara vanlig. Ingen dag är ju egentligen den andra lik. Men vissa dagar följer ju mer eller mindre ett givet mönster:  jobba - hämta barnen - handla - laga och äta middag - mys och lekstund - nattning - plocka undan och förbereda morgondagen - vuxentid - sussa gott. Har nyss nattat lillan och snart är det storebrors tur. Han myser just nu i soffan framför ett avsnitt av "Händige Manny" - ett av hans favoritbarnprogram.

Imorgon är det äntligen fredag och det känns så bra att kunna hämta barnen tidigt så att vi hinner hitta på något skoj. Kanske lite skridskor, skidåkning eller pulka om vädret tillåter. Har ju varit så isande kallt nu några dagar, mest hållit oss inomhus, så nu längtar vi verkligen ut.

Hoppas att min go´bubbe kommer hem snart. Han jobbar eftermiddag den här veckan och då blir det ju nästan bara på kvällarna vi ses. Blir nog till att krypa upp i soffan med en kopp te, prata och gosa lite.

Nu är det pyjamasdags och tandborstning som gäller för lillprinsen min...   


Vilken guldgruva mor- och farföräldrar är!

Efter en lååååååång dag på jobbet hämtade jag mina älskade busfrön på bästa förskolan. Ett antal ytterplagg senare kunde vi bege oss hem till snälla morfar som så vänligt bjudit in oss på middag och som dessutom erbjudit sig att hjälpa till att sätta in det nya bilbatteri som vi inhandlat häromdagen. Efter en mumsig middag satte sig morfar med William i knäet och berättade sagan om de tre bockarna Bruse. William lyssnade mycket uppmärksamt och så snart sagan tagit slut ville han att morfar skulle berätta igen och igen och igen... Såna stunder myser man verkligen som mamma. Helt underbart att se sina barn få såna guldstunder med sin morfar, mormor eller farmor. Mor- och farföräldrar är verkligen guld värda! Tack för att ni finns!

Som jag älskar mina barn!

Särskilt om kvällarna när mina små go´troll har somnat och jag tittar till dem och stoppar om dem en sista gång innan jag själv går och lägger mig, brukar en enorm känsla av TACKSAMHET infinna sig hos mig. Jag är så otroligt glad att jag får vara mamma till dessa underbara barn och att de är friska och så fulla av liv och bus. Min strävan är alltid att vara den mamma de förtjänar och att ge dem all den kärlek, trygghet och omsorg som de behöver. Att få vara deras mamma och att få göra deras värld så bra som möjligt är det viktigaste för mig. De betyder verkligen allt och är det som ger mig den största glädjen här i livet...

RSS 2.0